eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPodatkiGrupypl.soc.prawo.podatki › vat w żywności
Ilość wypowiedzi w tym wątku: 2

  • 1. Data: 2002-08-30 21:40:46
    Temat: vat w żywności
    Od: Picv <p...@w...pl>

    Witam

    Jaką stawkę Vat ma naliczyć przetwórca żywności, sprzedając swoje
    wyroby do sklepu lub hurtowni. Gdzie szukać przepisów na ten temat.

    Czy ktoś może podpowiedzieć, kiedy bardziej się opłaca być podatnikiem
    Vat, a kiedy powinno się pomyśleć o zwolnieniu z tego podatku.
    Pomijam limity obrotu.

    Czy to prawda, ze z firmami które nie są vatowcami, nikt nie chce
    rozmawiać ?

    pozdrawiam
    Piotr


  • 2. Data: 2002-08-31 05:28:18
    Temat: Re: vat w żywności
    Od: Michał M. <m...@t...pl>

    Dnia Fri, 30 Aug 2002 21:40:46 GMT
    Picv <p...@w...pl> napisał/a:

    > Witam
    >
    > Jaką stawkę Vat ma naliczyć przetwórca żywności, sprzedając swoje
    > wyroby do sklepu lub hurtowni. Gdzie szukać przepisów na ten temat.
    >

    napisz dokładnie co produkujesz, po za tym poszukaj w ustawie o VAT jest taka tabela
    ze stawkami
    Jeżeli jesteś przetwórcą to raczej powinnej być vatowcem, jeżli producentem żywności
    to nie bo wtedy kupujący os Ciebie wystawia f-re VAT RR.

    Pozdrawiam Michał

strony : [ 1 ]


Szukaj w grupach

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1