-
1. Data: 2002-08-30 21:40:46
Temat: vat w żywności
Od: Picv <p...@w...pl>
Witam
Jaką stawkę Vat ma naliczyć przetwórca żywności, sprzedając swoje
wyroby do sklepu lub hurtowni. Gdzie szukać przepisów na ten temat.
Czy ktoś może podpowiedzieć, kiedy bardziej się opłaca być podatnikiem
Vat, a kiedy powinno się pomyśleć o zwolnieniu z tego podatku.
Pomijam limity obrotu.
Czy to prawda, ze z firmami które nie są vatowcami, nikt nie chce
rozmawiać ?
pozdrawiam
Piotr
-
2. Data: 2002-08-31 05:28:18
Temat: Re: vat w żywności
Od: Michał M. <m...@t...pl>
Dnia Fri, 30 Aug 2002 21:40:46 GMT
Picv <p...@w...pl> napisał/a:
> Witam
>
> Jaką stawkę Vat ma naliczyć przetwórca żywności, sprzedając swoje
> wyroby do sklepu lub hurtowni. Gdzie szukać przepisów na ten temat.
>
napisz dokładnie co produkujesz, po za tym poszukaj w ustawie o VAT jest taka tabela
ze stawkami
Jeżeli jesteś przetwórcą to raczej powinnej być vatowcem, jeżli producentem żywności
to nie bo wtedy kupujący os Ciebie wystawia f-re VAT RR.
Pozdrawiam Michał
Najnowsze w dziale Podatki
-
Pół roku po zmianach w podatku od nieruchomości: chaos, ryzyko, ale i szansa na oszczędności
-
Działka w spadku lub darowiźnie czy sprzedaż działki i przekazanie pieniędzy? Jakie obowiązują podatki i co jest korzystniejsze?
-
Wakacje przedsiębiorcy a koszty firmowe - co i kiedy można odliczyć?
-
Rzeczywisty właściciel w podatku u źródła - kluczowe objaśnienia MF po latach oczekiwania