-
1. Data: 2002-08-30 21:40:46
Temat: vat w żywności
Od: Picv <p...@w...pl>
Witam
Jaką stawkę Vat ma naliczyć przetwórca żywności, sprzedając swoje
wyroby do sklepu lub hurtowni. Gdzie szukać przepisów na ten temat.
Czy ktoś może podpowiedzieć, kiedy bardziej się opłaca być podatnikiem
Vat, a kiedy powinno się pomyśleć o zwolnieniu z tego podatku.
Pomijam limity obrotu.
Czy to prawda, ze z firmami które nie są vatowcami, nikt nie chce
rozmawiać ?
pozdrawiam
Piotr
-
2. Data: 2002-08-31 05:28:18
Temat: Re: vat w żywności
Od: Michał M. <m...@t...pl>
Dnia Fri, 30 Aug 2002 21:40:46 GMT
Picv <p...@w...pl> napisał/a:
> Witam
>
> Jaką stawkę Vat ma naliczyć przetwórca żywności, sprzedając swoje
> wyroby do sklepu lub hurtowni. Gdzie szukać przepisów na ten temat.
>
napisz dokładnie co produkujesz, po za tym poszukaj w ustawie o VAT jest taka tabela
ze stawkami
Jeżeli jesteś przetwórcą to raczej powinnej być vatowcem, jeżli producentem żywności
to nie bo wtedy kupujący os Ciebie wystawia f-re VAT RR.
Pozdrawiam Michał
Najnowsze w dziale Podatki
-
Funkcja dodawania załączników w KSeF miała być dla wszystkich. W praktyce skorzystają nieliczni
-
Kontrola podatkowa w firmie a przedłużanie terminu zwrotu VAT
-
KSeF po nowelizacji: Okres przejściowy, tryb offline i brak kar do 2026 roku
-
Rezydencja podatkowa, czyli jak Polska zamyka się na freelancerów z zagranicy