eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPodatkiGrupypl.soc.prawo.podatkipodatek od supermarketow › Re: podatek od supermarketow
  • Data: 2015-11-27 11:55:58
    Temat: Re: podatek od supermarketow
    Od: Tomasz Kaczanowski <kaczus@dowyciecia_poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2015-11-27 11:33, Bolko pisze:
    >
    >> Dodatkowo badania mięsa były na długo przed Unią... Miałem dziadków na
    >> wsi - hodowali zwierzęta na mięso - co w czasach PRL-u było dość wygodne
    >> dla nich i rodziny, ale ubój zawsze był pod nadzorem weterynarza!
    > Szkoda że mój dziadek nie wiedział.
    > Teraz jem kiełbase do której sam dodawałem pieprz 2 tygodnie temu.
    > Tak jak co roku przez ostanie 30 lat odpukać żyje.

    Są osoby przebiegające przed rozpędzonymi samochodami i niektóre też
    potrafią cieszyć sie zdrowiem kilkadziesiąt lat.

    > Średnia masarnia to chyba jakieś 100 ton/dzień świnia ma ok 120 kg.
    > Czyli to jest 1000 sztuk na dzień na jednego weterynarza.
    > Minuta na zbadanie jednej to jest to jest jakieś 16 godzin.
    > hmm cóż może wszystkie bada.

    O jakiej masarni piszesz, mięso winno być badane w ubojni!


    --
    Kaczus
    http://kaczus.ppa.pl

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1