-
Stawki VAT: stawka 3 proc.
... z roślin pozostałych przeznaczone do spożycia przez zwierzęta, gdzie indziej niewymienione, pozostałe - wyłącznie odpady użytkowe paszowe 22 15.41.11 Oleje i tłuszcze zwierzęce, surowe i rafinowane, z wyjątkiem tłuszczów wołowych, owczych, kozich, wieprzowych i drobiowych - z wyłączeniem stearyny smalcowej do zastosowań przemysłowych (PKWiU 15.41 ...
-
Kiedy 5-proc. stawka VAT na towary?
... się następujący opis: Oleje i tłuszcze zwierzęce i roślinne - wyłącznie jadalne. Oznacza to, że opodatkowane obniżoną stawką 5% są wyłącznie jadalne oleje i tłuszcze zwierzęce i roślinne (zaliczane do grupowania PKWiU 10.4), nie zaś wszystkie towary zaliczane do tego grupowania PKWiU o symbolu 10.4 (wszystkie oleje i tłuszcze zwierzęce i roślinne ...
-
Stawki VAT 2011: stawka 8 proc.
... i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane 26 ex 10.3 Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2 % 27 ex 10.4 Oleje i tłuszcze zwierzęce i roślinne - wyłącznie jadalne 28 ex 10.5 Wyroby mleczarskie, z wyłączeniem kazeiny do produkcji regenerowanych włókien tekstylnych oraz kazeiny do ...
-
Stawki VAT 2011: stawka 5 proc.
... zamrożone (PKWiU 10.39.11.0), 4) owoce i orzechy zamrożone, gotowane lub nie, z wyłączeniem orzechów (ex 10.39.21.0) 20 ex 10.4 Oleje i tłuszcze zwierzęce i roślinne - wyłącznie jadalne 21 ex 10.5 Wyroby mleczarskie, z wyłączeniem kazeiny do produkcji regenerowanych włókien tekstylnych oraz kazeiny do stosowania ...
-
Jaka stawka VAT na olej rzepakowy?
... . 114 ust. 1. Pod poz. nr 21 załącznika nr 3 do w/w ustawy (wykaz towarów i usług opodatkowanych stawką podatku w wysokości 7%) zostały wymienione oleje, tłuszcze zwierzęce i roślinne wyłącznie jadalne o symbolu PKWiU ex 15.4. Ustawodawca w objaśnieniu do załącznika nr 3 wskazał, że symbol „ex” oznacza, że dotyczy ...
-
Stawki VAT: stawka 7 proc.
... przetworzone i zakonserwowane, z wyłączeniem: 1) produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, 2) usług związanych z przetwórstwem i konserwowaniem warzyw i owoców 21. ex 15.4 Oleje, tłuszcze zwierzęce i roślinne - wyłącznie jadalne 22. 15.5 Produkty mleczarskie, z wyłączeniem kazeiny do produkcji regenerowanych włókien tekstylnych (PKWiU 15.51 ...